3 de febr. 2006

M'he llevat amb les notícies de masses enfervorides a Beirut, a Damasc, cremant edificis dels infidels europeus, durant la darrera setmana he vist imatges de gent aixecant banderes daneses i europees en flames, atacant armes en alt edificis oficials de la Unió Europea a Gaza, homes i dones orgullosos de refregar les sabates a la bandera danesa i dels seus fills jugant al mateix joc en un carrer qualsevol d'una ciutat d'un país musulmà, em sembla que el Paquistan.
Diuen que tot plegat per unes caricatures de Mahoma publicades en un diari danès fa més de quatre mesos i reproduïdes fa pocs dies en un noruec i un francès.
Governs corruptes, fonamentalistes, dictadures seculars, grans exemples de democràcia i llibertat, i masses manipulades, fanatitzades i cegues d'odi ens intimiden i amenacen i ens diuen el que podem dir i el que no. Bocabadat espero la veu unida i ferma d'Europa contra l'amenaça a les llibertats de pensament i de premsa. En aquesta autoamenada capital de la solidaritat i del pacifisme espero impacient la convocatòria d'alguna manifestació, l'organització d'algun acte, alguna recollida de firmes, alguna coseta innocent, senzilla, contra aquests atacs a Europa i Occident. Però res. Res de res.
Ah, això sí, tinguem ben preparades les caceroles i les frases ben intencionades contra la propera guerra imperialista o en solidaritat amb els pobles sotmesos de la terra.
Què serà el següent?