16 d’oct. 2005

He llegit no sé on, em penso que en una revista d'aquestes dites de divulgació científica, que s'estan fabricant insectes inorgànics. En laboratoris militars i en civils s'està experimentant amb la nanotecnologia, amb peces microscòpiques, invisibles a l'ull humà. L'objectiu, diu l'articulista, és formar un exèrcit de desenes d'espècies d'insectes, programats amb diverses missions. Per exemple destruir una plaga de llagostes que malmeten les collites o per espiar els moviments de l'enemic. Amb un minúscul mosquit mecànic es podria entrar en qualsevol espai sense ser detectat per poder observar i sentir tot el que hi passés. O una perfecta reproducció de mantis religiosa podria, dotada d'un potent verí, eliminar l'opositor de qualsevol governant. Qui pensaria que un petit animaló verd i inofensiu és el causant del magnicidi?
Potser ja hi són, potser ja viuen entre nosaltres. Potser vigilen els nostres moviments, el que diem i el que fem. O potser cuiden de nosaltres, maten els virus i les bactèries que ocasionen infeccions i epidèmies.

2 Comentaris:

Anonymous Anònim said...

No sé si és veritat o si és producte de la teva imaginació -sorprenent, per cert, i intueixo que molt molt amagada, en turgència constant- però això és un argument boníssim per un conte de ciència-ficció -o novel·la. La fotografia, per cert, és genial.

(em sembla que sóc massa crèdul)

diumenge, 16 d’octubre, 2005  
Anonymous Anònim said...

Gràcies pel comentari de la fotografia.

dimarts, 18 d’octubre, 2005  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home