19 de des. 2003

- Doncs la idea és escriure una novel·la sobre una mena d'estudiant etern, un noi una mica indolent, d'uns vint-i-cinc anys; situada a la ciutat de Girona, en un futur proper, indefinit, però inquietantment semblant al nostre present. Un estudiant aficionat a l'arquitectura, sempre vagant per la ciutat, capcot o mirant enlaire, als edificis. A més, la meteorologia esdevindria un personatge més, perquè seria una Girona sota la pluja quasi permanent. Per un estrany fenomen, la ciutat hauria sofert en els darrers anys un canvi profund en la seva climatologia, que hauria provocat un augment de les precipitacions, i una baixada de totes les temperatures mitjanes. Així, la humitat, la fred i la grisor s'afegirien a la mediocre existència del protagonista.
- No sé si tot això té prou entitat per constituir un text amb força. Tot depèn també de la forma com es transmetri. Però tot i així, penso que li falta alguna cosa. Potser algun element d'acció, alguna cosa que faci avançar la trama. Que hi hagi una història, en definitiva, amb els clàssics inici, nus i desenllaç.
- Però ara mateix la novel·la ja no té perquè seguir aquestes regles. No sé, en tot cas, tot això només són quatre idees encara no prou meditades. Ja veurem en què queden...
Albert Josep Solés, Notes sobre l'escriptura